Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΤΡΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Μία σημαντική επένδυση αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας που αφορά την εξόρυξη και επεξεργασία ζεόλιθου στη θέση Παλαιοχώραφα του δημοτικού διαμερίσματος Πετρωτών του Δήμου Ορεστιάδας, στον Εβρο, μπαίνει μπροστά. Μια επένδυση που θα φέρει άμεσα... αναπτυξιακά αποτελέσματα στην τοπική κοινωνία και νέες θέσεις απασχόλησης.

Στα Δίκαια του Έβρου λοιπόν υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης Θύμιο Σώκο και τον εκπρόσωπο της εταιρείας “Geovet” η σύμβαση μίσθωσης δημόσιας λατομικής έκτασης 160 στρεμμάτων του βιομηχανικού ορυκτού ζεόλιθου που βρίσκεται στη θέση «Παλαιοχώραφα» του δημοτικού διαμερίσματος Πετρωτών του δήμου Ορεστιάδας.

Η τελική επένδυση, μετά την έναρξη λειτουργίας του λατομείου θα φθάσει σταδιακά στο ποσό των 40.000.000 €. Να σημειωθεί ότι σήμερα οι ανάγκες της χώρας σε ζεόλιθο υπολογίζονται σε τουλάχιστον 100.000 τόνους και καλύπτονται αποκλειστικά από εισαγωγές από γειτονικές χώρες.

Η παραγωγή του λατομείου σε πλήρη ανάπτυξη όχι μόνο θα καλύψει τις εγχώριες ανάγκες αλλά θα δώσει τη δυνατότητα ώστε να υπάρξει και εξαγωγική δραστηριότητα σε τρίτες χώρες.   Στην περιοχή των Πετρωτών του Έβρου το ορυκτό αυτό παρουσιάζει μια εξαιρετική ιδιαιτερότητα. Σύμφωνα με επιστημονικές αναλύσεις είναι πολύ μεγάλης καθαρότητας, πράγμα που το καθιστά μοναδικό και ασυναγώνιστο στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά.
Θερμά συγχαρητήρια στον κ. Μουζά Δήμαρχο Ορεστιάδας και όλη την δημοτική αρχή για αυτή την αναπτυξιακή δραστηριότητα και ευχόμαστε το παράδειγμα τους να αποτελέσει πρότυπο και για τους υπόλοιπους δήμους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου