Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τα σενάρια και ο στόχος της συγκυβέρνησης

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ (ΤΩΡΑ) Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Από την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αποφάσισε να συγκαλέσει αύριο έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, άρχισαν να φουντώνουν τα σενάρια στα δημοσιογραφικά (και όχι μόνο) γραφεία. Σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο η αυριανή σύσκεψη έγινε κατόπιν συνεννόησης του Κάρολου Παπούλια με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώτος μάλιστα γνωρίζει τις προθέσεις του δεύτερου. Κατά την αυριανή σύσκεψη τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο πρωθυπουργός θα ζητήσουν από τους πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνήσουν σ’ ένα κοινό πλαίσιο δράσης.
Εφόσον επιτευχθεί αυτό, ο Παπανδρέου, δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει (χωρίς εκλογές) στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη εξασφαλίσει την συγκατάθεση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη, της προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρας Μπακογιάννη και του προέδρου της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτη Κουβέλη. Μένει να πεισθεί και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς.
Στη περίπτωση που ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εμείνει στην μέχρι τώρα στάση του, ο πρωθυπουργός, σκέφτεται σοβαρά να παραδώσει την εντολή στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας την άμεση διενέργεια εκλογών. Υπάρχει και ένα τρίτο σενάριο που έχει να κάνει με την επίτευξη συναίνεσης σε μια σειρά από θέματα. Ωστόσο, είναι το πιο αδύναμο, αφού το ζητούμενο είναι να υπάρξουν θαρραλέες αποφάσεις που είναι δύσκολο να τις λάβει όπως αποδεικνύεται η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Πηγη:  www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου